Här finns något för alla!

Evenemang för alla åldrar, vandrings-och cykelleder i omväxlande natur, utomhuspool vid havet och sist men inte minst – turisttåget Morris som transporterar våra gäster mellan campingen och Båstad centrum där äventyret kan fortsätta.

Välkomna till havet, skogen och de blomstrande ängarna!

att göra på campingen

att göra på bjärehalvön

På campingen

Båstad Camping är en gemytlig campingplats med fokus på hög personlig service. Här campar du med närhet till havet, cykelavstånd till Båstad centrum och fantastiska utflyktsmål runt Bjärehalvön.

Skummeslövsbadet

Gratis inträde till alla campinggäster!

10 minuters cykelväg från campingen ligger Skummeslövsbadet, mitt i ett naturreservat bland sanddynorna i Allarp. Kanske en utav Sveriges vackraste platser för ett friluftsbad med sin panoramautsikt över havet åt ena hållet och trolsk tallskog åt andra.

Turisttåget Morris

Turisttåget Morris tuffar på mellan Båstad Camping – Skummeslövsbadet och mellan Båstad Camping – Båstad Hamn hela sommaren. Det perfekta transportmedlet för hela familjen!

Evenemang

Läs med om våra evenemang och aktiviteter för säsongen.

Boule

Utmana din konkurrent över en omgång boule! I butiken och restaurangen finns det klot att hyra. Oavsett om du är aktiv spelare eller ny i gamet är du välkommen att spela och umgås i en trevlig miljö nära restaurangen och dess uteservering.

Lekplats

Båstads bästa lekplats enligt barnen! Lekplats med gungor, klätterställning, rutschkana, sandlåda, studsmatta och annat kul.

Trollskogen

Ett rofyllt skogsparti med kvittrande fågelljud och gömda tomtar och troll lite här och där. Lämpar sig såväl till lek som hundrastning och mysiga morgonpromenader.

Cyklar

Varför inte uppleva Bjärehalvöns spännande utflytsmål eller Kattegattleden från sadeln? Vi har cykeluthyrning för både vuxna och större barn.

Äventyrsgolf

På området finns en härlig Äventyrsgolfbana i parkmiljö. Ett roligt nöje för hela familjen!

Öppettiderna för Äventyrsgolfen är detsamma som receptionen och butiken.

Områdeskarta

Grillplatser

Grillat passar såväl till vardags som till fest, därför finns det två allmänna grillplatser på området. Självklart kan och bör ni även grilla på er campingtomt. Vi säger som vi alltid sagt, grilla varje dag – och mycket!

Längsta sandstranden

Från Båstad i söder till Mellbystrand i norr endast 900m västerut sträcker sig Sveriges längsta sandstrand.

att göra på campingen

att göra på bjärehalvön

Bjärehalvön

Bjärehalvön är en halvö som ligger i nordvästra Skåne, mellan Laholmsbukten och Skälderviken. Halvön är ett populärt vandringsområde som är känt för sina karga klippor, fiskebyar och inlandsfält.

Norrvikens trädgårdar

Norrviken är berömt för sina trädgårdar i olika stilar. De bjuder på nya härliga upplevelser och evenemang i takt med växlande årstider.

Tennis

Båstads heliga sport! Vid Båstads Sportcenter finns en anläggning i absolut toppklass med 14 grusbanor, 6 inomhusbanor och padelbana.

Vandra

Vandra i fantastisk kuperad terräng med magnifika vyer. På Bjärehalvön hittar du 18 vandringsleder med allt från kilometerlånga stränder till bokskog och raviner. I närheten av camping, i riktning mot havet, går Kustslingan kan ta dig till Skummeslövsbadet eller vidare längs hav och barrskog.

Cykla

På Bjärehalvön finns mängder av olika cykelalternativ  för alla nivåer. Mountainbike, Downhill på Vallåsen och 12 olika landsvägsrutter som bjuder på hav, skog och blomstrande ängar. Genom Båstad går även Kattegattsleden som blev utsedd till årets cykelled i Europa 2018. Vill du ha tips på dagsutflykter så tveka inte på att fråga stjärnorna i receptionen.

 Vi har damcyklar och lådcyklar till uthyrning i receptionen.

Golfa på Bjärehalvön

Med hela 132 golfhål utgör Bjärehalvön ett av Sveriges främsta område för golfutövare.

På Bjärehalvön finns flera banor av hög internationell klass, olika bankaraktärer och unika miljöer. Bara 3 kilometer från Båstad Camping ligger Äppelgårdens Golfklubb. Golfbanan har 18 hål och är belägen mitt i en äppelodling med en miljö av skiftande karaktär. En harmonisk bana med underbara vyer, välplacerade vattenhinder och blomstrande äppellundar.

Fiske

Bjärehalvöns långa kust erbjuder perfekt läge för fiske. Drygt 3 kilometer från Campingen ligger Stensån med arter som lax, öring och abborre. Fiskekort går att köpa här och hos NP Nilsson och Båstad Turistbyrå.

Gårdsbutiker

Bjäres många gårdsbutiker erbjuder det mesta och det bästa! Åk på en utflykt och inhandla allt från fina ostar, charkuterier, delikatesser till diverse hantverk. Mest känt är Bjärehalvön för sin primör- och grönsaksodling. Tips! Ebbessons Gårdsmejeri med sina fantastiska ostar som vann SM-Guld Mathantverk 2019.

Boarp

Uppför den italienska vägen finner du ett område med riktig saluhallskänsla! Flera fina och prisvärda butiker på ett och samma ställe. Design House Stockholm Open, Kötthallen och Lågprisladan i Boarp för att nämna några.

Hovs Hallar

Vandra längs den dramatiska kustremsan och njut av klippbranter, klapperstensfält och grottlikande formationer. Tips! Ta med picknick att avnjuta tillsammans med den magiska utsikten.

Hallands Väderö & sälsafari

Ta båten från hamnen i Båstad eller Torekov ut till naturreservatet Hallands Väderö. En liten ö som bjuder på stora naturupplevelser, kristallklart badvatten och sälsafari.

Torekov

Torekov är en karaktäristisk badort som växt fram ur det som en gång var ett utpräglat fiskesamhälle. Här finns en härliga kuststräcka, golf vid längs havet och massor med strandängar och klippor.

Nimis

Kanske det mest omtalade, kritiserade och älskade konstverket i skånsk historia. Längs kusten av Kullabergs naturreservat ligger Nimis. Med sin intressanta historia, märkliga utseende och spektakulära vy blir Nimis garanterat ett minnesvärt besök.

(Nimis är latin och betyder för mycket)

Mölle

Kullahalvöns pärla!
En liten, gammal och pittoresk fiskeby vid Kullabergs fot. En populär turistort som helt klart är värt ett besök!

Evenemang i Båstad

Båstad och Bjärehalvön bjuder på mer än 170 evenemangsdagar om året. De flesta sker under sommaren och inkluderar allt från fest till kultur och sport. Se evenemangskalender här!